Wednesday, January 19, 2011

Akhirnya, Tok Wan....................

Dah lama opah tak menulis kat blog opah.  Opah sangka dah senior kat ofis, boleh relax sikit minta orang2 muda lebih banyak buat keje....rupanya tak boleh.  Suruh bulan 12, bulan satu masih tak nampak bayang.  Kita tego kat berleter, tak tego dah sebulan, masih dok dalam peti ais.....

Hari ni opah nak cite pase komputer.  Geng2 yang sebaya opah ramai yang tak tau tentang kehebatan komputer.  Kalau yang tahu, tak berani nak cuba explore komputer, tahu setakat buka words, taip macam ayam patuk tip top tip top atau buka tapak untuk isi data.....Yang lain, tak tau.  Kadang2 nak buat presentation pun minta orang bawah sediakan, isy3!!!

Dalam keluarga opah, anak2 le yang bijak komputer, maklumlah orang muda.  Opah pun patuk2 ayam je tapi yagn lagi bestnya tok wan langsung tak mahu kenal komputer.  Opah main game, tok wan tengok aje.  Opah fb, tok wan panjangkan tengkok, tengok dan tanya ape tu????????? Opah buka blog, tok wan tanya juga, baca ape tu??? Bila opah tulis kat blog, tok wan tanya buat laporan ke tu??? Tok wan tukang tanya aje!!!

Tapi bila opah gelak sorang2 depan laptop opah, tok wan heran.  Tok wan Pase ape tu, dok gelak sorang2!! Opah kata kat tok wan, ni dok sembang dengan anak2.  Tok wan tak panjang tengkok lagi, terus dok belakang.  Menyebuk nak baca juga.  Tak cukup panjangkan tengkok, complete ambil kerusi, dok tepi.  Isy3 kacau sungguh tok wan ni.  Lepas tu asyik suruh tanya tu tanya ni.

Tok Wan : tanya kak apa habaq
Opah : tadi dah tanya, dia ok je
Tok Wan: tanya dia bila nak balik
Opah : La tadi dia dah cite, sibuk sikit
Tok Wan: tanya dia hujan dak kat sane
Opah: macam ni la bang, abang sembang dgn dia sendiri..
Tok Wan : macam mana???????????
Opah: abang tulis kat sini, kemudian enter.....habis cite

Terkejut opah.  Selalunya tok wan kata tak pe le, tapi kali dia, tok wan cepat2 ambil cermin mata dan suruh opah bagi laluan kat dia.  Mak oi, tok wan dah berubah bila nak bersembang dgn anak2.  Hilang takut tok wan nak berdepan dgn komputer.  Akhirnya, tok wan dah pandai chatting kat komputer.  Tok Wan2!!!!!!!!!!!!!

3 comments:

  1. he3...tertipu den :P ingat chatg ngn opah..rupenya tokwan

    ReplyDelete
  2. hehehe...mcm mana chat ngan tok wan ek..

    ReplyDelete
  3. hehe.. suh la tok wan bukak akaun FB.. hehe.. leh chatting biler cot xder.. kuikuikui..

    ReplyDelete