Tuesday, April 22, 2014

Bunga2 Berkembang

Malam semalam, Opah dengan Tok Wan tido lena.  Mana tak lena.  Dah la pasang aircond.  Tak cukup aircond, tambah kipas dok berpusing atas kepala.  Maklumlah, cuaca la ni tak menentu....kadangkala sejuk tapi selalu kala panas.....Tiba2  malam tu hujan turun lebat....extra sejuk la jadinya.  Opah pandang best friend kat sebelah Opah, kepala pun tak nampak...masuk selimut.

 Opah masih ingat waktu Opah kecik2 dulu.  Tiap pagi nak pi sekolah, mesti ada drama.  Drama Opah tak nak mandi..  Tambah2 mandi air telaga.  Macam mana nak mandi, air sejuk mengalahkan ais batu.  Nak memastikan anak keciknya mandi,  Mak Opah  terpaksa la jerang air panas...... satu baldi air telaga+satu cerik air panas=air suam.  Baru la Opah mandi....kalau tak satu geng le Opah dengan chinese friends...Tu la untungnya jadi anak akhir......boleh demand....hehehe

Hujan mula turun dan pokok2 pun mulalah......

Opah panggil Bunga Serombong Merah


Serombong Pink


Orkid

Jambu Batu

Bunga lain Opah akan postkan dalam next episode.  Tok Wan dah bising nak makan.....

No comments:

Post a Comment